Прикључи се и ти

Годинама уназад професија приватног обезбеђења је обезвређена а Закон о приватном обезбеђењу није нам донео побољшање услова рада нити је ставио под заштиту нашу професију. Можда највећи проблем лежи у томе што се око писања самог закона није консултовала струка.

Управо из тог разлога одлучили смо се да оснујемо Синдикат Радника Безбедности који ће се борити за права радника у приватном сектору безбедности, али и за измене закона како би се ова професија поставила на место које јој припада.

Руководство нашег Синдиката састављено је од људи који имају искуства у сектору приватног обезбеђења, као некадашњи радници али и као власници фирми. Самим тим, познати су нам проблеми са оба аспекта те ћемо се борити на прави и једини могући начин. Такође, врло је важно напоменути да је руководство Синдиката баш у таквом саставу јер имамо ту предност да ни један послодавац или држава не могу да утичу на наш рад, нити могу неким притисцима или уценама да нас ућуткају, јер нисмо њихови запослени. Самим тим неће смети да утичу ни на своје запослене који су чланови нашег Синдиката.

Како сваким даном растемо и добијамо велики број чланова и питања али и сугестије, у наредном периоду ћемо прикупљати додатне информације које ће нам помоћи да саставимо захтеве и предлоге и према послодавцима и према држави. Важно је да се зна да ћемо свакако послати захтеве за састанке и послодавцима, јер сматрамо да сваки конструктивни састанак и са послодавцима може да допринесе побољшању приватног сектора безбедности.

Овим путем позивамо све запослене у приватном сектору безбедности да нам се прикључе јер само сложни можемо се изборити за поштовање наше професије и боље услове рада. Такође, позивамо и све оне који нису запослени као службеници обезбеђења да нам се и они придруже, јер наш Синдикат отворен је за све који подржавају идеју да радници фто буду добро плаћени и поштовани.

Стеван Ђокић
Председник И.О. СРБ